Aktualitet, 28 Korrik 2022, 17:25

Të tretët në Europë, sa kg pilaf ha çdo shqiptar në vit

XING

Të tretët në Europë, sa kg pilaf ha çdo shqiptar

Statistikat e fundit sa i përket kuzhinës kanë nxjerrë në pah se shqiptarët janë të tretët në Europë për konsumin vjetor të orozit për kokë.

Sipas këtyre treguesve, çdo shqiptar konsumon mesatarisht 12.3 kilogram oriz në vit duke u renditur të tretët pas turqve me 15.8 dhe portugezëve me 16.1. Në Shqipëri orizi përdoret kryesisht për të bërë pilaf.

Të tretët në Europë, sa kg pilaf ha çdo shqiptar

Ndërkohë, popujt me konsumin më të ulët të orizit janë serbët, malazezët dhe zviverjanët.

Burimi: abcnews.al